- دکتر علی شمسا
- 1402
- اسفند
هزینه عمل دیسک گردن ممکن است به عوامل متعددی بستگی داشته باشد و به طور دقیق بدون در نظر گرفتن جزئیات مختلف نمیتوان آن را تعیین کرد. این هزینهها میتواند شامل هزینههای مرتبط با بیمارستان، دستمزد جراح، هزینه بیهوشی، داروها و مراقبتهای بعد از عمل باشد. علاوه بر این، عواملی مانند محل زندگی بیمار، بیمهی درمانی و شهرت و تجربهی پزشک انجامدهندهی عمل نیز در تعیین هزینه تأثیرگذار هستند.
برای مشاهده دقیق هزینه عمل جراحی دیسک گردن در بیمارستان خصوصی و دولتی ، لطفا تا انتها مقاله را بخوانید.
در ایران، بهطور کلی هزینهی عمل دیسک گردن میتواند از چندین میلیون تومان شروع شود و به چندین ده میلیون تومان نیز برسد. تفاوت قیمت میتواند بر اساس این که عمل در بیمارستان دولتی یا خصوصی و با استفاده از تکنیکهای جدیدتر و پیشرفتهتر انجام شود، متغیر باشد. برخی از تکنیکهای جدیدتر میتوانند هزینههای بیشتری را به همراه داشته باشند اما ممکن است نتایج بهتری ارائه دهند یا دوره بهبودی کوتاهتری داشته باشند.
بیمههای درمانی در ایران معمولاً تا حدی از هزینههای مرتبط با عمل جراحی دیسک گردن پوشش میدهند، اما همچنان بخشی از هزینهها بر عهدهی بیمار خواهد بود. بیماران باید پیش از شروع پروسهی درمانی با شرکت بیمهی خود تماس بگیرند تا از دامنهی پوشش دقیق خود اطلاع پیدا کنند.
قبل از پرداختن به هزینه دیسک گردن ،بهتر است با علت و علائم دیسک گردن آشنا شویم.
پیشنهاد میکنیم از فیلم نظرات بیمار و صوت توضیحات دکتر علی شمسا در این صفحه، حتما بازدید کنید.
در این قسمت ↓↓↓ میتوانید صوت و فیلم( دکتر علی شمسا جراح مغز و اعصاب ، دیسک و ستون فقرات) در مورد دیسک گردن را گوش کنید.
دکتر سید علی شمسا با داشتن بیش از ۵۰۰۰ عمل جراحی موفق و بیش از ۱۰ سال تجربه ،از بهترین جراحان دیسک گردن در تهران می باشند.
شما عزيزان میتوانید عکس های MRI خود را در اینستاگرام برای دکتر سید علی شمسا ارسال کنید تا به صورت رایگان بررسی شود و توضيحات لازم توسط دکتر به شما ارسال شود.
تنگی کانال نخاعی کمر از زبان دکتر سید علی شمسا
آنچه در این مقاله خواهید خواند
هزینه جراحی دیسک گردن : دیسک گردن چیست ؟
دیسک گردن، که به آن دیسک سرویکال نیز گفته میشود، به مشکلات مربوط به بخش گردنی مهرههای ستون فقرات اشاره دارد. این مشکلات ممکن است به دلیل فرسودگی یا آسیبدیدگی به دیسکهای بین مهرهای که نقش کوسنهای جاذب شوک را برای مهرهها ایفا میکنند، به وجود آیند. دیسکها از یک مرکز ژلهای نرم (نوکلئوس پولپوزوس) و یک پوسته بیرونی سختتر (آنولوس فیبروزوس) تشکیل شدهاند. در صورت فتق یا بیرون زدگی دیسک، ماده نرم داخلی میتواند به بیرون فشار یابد و به ریشههای عصبی اطراف فشار آورده یا آنها را تحریک کند، که این امر میتواند منجر به درد، بیحسی یا ضعف در بازوها و دستها شود.
علائم مشکلات دیسک گردن میتواند شامل درد حاد یا مزمن گردن، دردی که به شانهها و بازوها گسترش مییابد، کاهش دامنه حرکتی گردن، بیحسی یا سوزنسوزن شدن دستها و انگشتان و ضعف در عضلات دست باشد. در مواردی که فشار بر روی نخاع وارد شود، میتواند عوارض جدیتری مانند مشکلات در کنترل ادرار و مدفوع و حتی فلج ایجاد کند.
تشخیص دیسک گردن اغلب با بررسی سابقه پزشکی بیمار، معاینه فیزیکی و به کمک تصویربرداری تشخیصی مانند اشعه X، MRI و CT انجام میشود. MRI برای مشاهده دیسکها و تأثیرات آنها بر ریشههای عصبی و نخاع بسیار مفید است.
درمان مشکلات دیسک گردن معمولاً ابتدا با روشهای غیرجراحی آغاز میشود. درمانهایی مانند استفاده از داروهای ضدالتهابی، مسکنها، فیزیوتراپی و تمرینهای کششی میتوانند به تسکین درد و بهبود عملکرد کمک کنند. در صورت شدید بودن یا شکست درمانهای غیرجراحی، جراحی دیسک گردن ممکن است مد نظر قرار گیرد. انواع مختلفی از جراحیها مانند دیسککتومی سرویکال، تثبیت فیوژن گردنی یا جایگزینی دیسک مصنوعی میتوانند انجام شوند.
توجه به سلامت ستون فقرات و اقدام به موقع برای درمان مشکلات احتمالی میتواند به جلوگیری از پیشرفت بیماری و تشدید مشکلات کمک کند. زندگی سالم با ورزش منظم، حفظ وزن ایدهآل، داشتن وضعیت صحیح بدنی هنگام کار و استفاده از تجهیزات ارگونومیک هنگام کار با کامپیوتر یا دیگر فعالیتهای روزمره برای حفاظت از ستون فقرات ضروری است.
به نقل از https://www.spine-health.com/
Each cervical disc has 2 basic components:
Outer layer. This tough exterior, called the annulus fibrosus, is comprised of collagen fibers that surround and protect the inner core. The annulus fibrosus also distributes the forces placed on the structure.
Inner core. This soft jelly interior, called the nucleus pulposus, is a loose, fibrous network suspended in mucoprotein gel that is sealed by the annulus fibrosus. The nucleus pulposus helps to provide cushioning and flexibility to the disc.
عضو انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران و اروپا بررسی و مشاوره رایگان تصاویر MRI
هزینه عمل جراحی دیسک گردن : علت دیسک گردن چیست ؟
دیسک گردن به بیماریای اطلاق میشود که در اثر فرسایش یا آسیبدیدگی دیسکهای میان مهرههای گردنی به وجود میآید. دیسکها ساختاری غضروفی دارند و به عنوان کوسن یا بالشتک بین مهرهها عمل میکنند تا از اصطکاک و فشار روی مهرهها هنگام حرکت جلوگیری کنند. عوامل متعددی میتوانند موجب آسیبدیدگی و تخریب دیسکهای گردن و در نتیجه بروز درد و ناراحتیهای عصبی به دلیل فشار بر ریشههای عصبی و نخاع شوند.
یکی از شایعترین دلایل ایجاد بیماری دیسک گردن فرسودگی طبیعی با گذشت زمان است. با افزایش سن، دیسکها تحلیل رفته، کمآب شده و انعطافپذیری خود را از دست میدهند که این امر میتواند باعث بیرون زدگی یا فتق دیسک شود. ورزش نکردن و سبک زندگی کم تحرک نیز میتواند روند تخریب دیسکها را سرعت بخشد.
استفاده نادرست از گردن، مانند نگه داشتن سر در وضعیتهای نامناسب برای مدت طولانی، مانند نشستن پشت کامپیوتر یا استفاده مداوم از تلفن همراه میتواند منجر به فشار زیادی بر دیسکهای گردنی شود. همچنین، آسیبهای وارد شده از حوادثی نظیر تصادفات یا زمین خوردن نیز میتواند به دیسکها آسیب برساند و منجر به درد یا سایر علائم شود.
علاوه بر این، شغلهایی که نیاز به تکرار حرکات یا سنگینکاری دارند میتوانند بر دیسکهای گردنی فشار وارد کنند که در دراز مدت منجر به فرسودگی یا آسیب دیسک میشود. وضعیت بدنی ضعیف، برخی بیماریهای روماتیسمی و عوامل ژنتیکی نیز میتواند در بروز مشکلات دیسک گردن دخیل باشند.
پیشگیری و کاهش خطر بروز بیماری دیسک گردن میتواند شامل اقداماتی مانند انجام ورزشهایی که به تقویت عضلات گردن و افزایش انعطافپذیری ستون فقرات کمک میکنند، حفظ وضعیت صحیح بدنی هنگام ایستادن و نشستن، و جلوگیری از بلند کردن اجسام سنگین به روش نادرست باشد.
به نقل از https://www.hopkinsmedicine.org/
Loss of space between your cervical vertebrae from cervical disk degeneration, or wear and tear, is common. Cervical disks begin to collapse and bulge with age; this happens to most people by age 60. But health care providers don’t know why some people have more symptoms from cervical disk degeneration than others.
هزینه عمل دیسک گردن : علائم و درمان دیسک گردن چیست ؟
دیسک گردن که به آن بیماری دیسک سرویکال نیز گفته میشود، به آسیب یا تغییرات پاتولوژیک در دیسکهای بین مهرههایی در ناحیه گردن اشاره دارد. علائم این بیماری میتوانند متنوع باشند و معمولاً بستگی به میزان و مکان دقیق فشار وارده بر ریشههای عصبی یا نخاع دارند. درد گردن که ممکن است به شانهها، بازوها یا حتی به دستها و انگشتان گسترش یابد، یکی از شایعترین نشانهها است. این درد میتواند با حرکات خاصی از گردن تشدید شود و با استراحت کاهش یابد.
سایر علائم شامل بیحسی، گزگز، تیرکشیدن و ضعف در بازوها و دستها که ناشی از تحریک یا فشار بر عصبهایی است که از نخاع سرویکال خارج میشوند. در شرایط پیچیدهتر، که دیسک بر نخاع فشار وارد میکند، ممکن است علائم پیچیدهتری مثل اختلال در هماهنگی حرکات، مشکلات در کنترل ادرار و علائمی مانند فلج در دستها یا پاها رخ دهد که به شرایط مایلوپاتی معروف است.
درمان دیسک گردن بر اساس شدت علائم و درد هر فرد، متفاوت است. در بسیاری از موارد، درمانهای غیرجراحی توصیه میشوند که شامل مصرف داروهای ضد التهاب و مسکنها، استراحت، استفاده از یخ یا گرما برای کاهش التهاب و درد، و روشهای فیزیوتراپی مانند ماساژ، کشش و تمرینات تقویتی برای بهبود حالت قرارگیری و انعطافپذیری ستون فقرات و تقویت عضلات حمایتکننده ستون فقرات است.
در صورتی که درمانهای غیرجراحی بهبود قابل توجهی در علائم ایجاد نکنند یا در شرایط حادتر که عملکرد عصبی دچار اختلال شود، جراحی ممکن است لازم باشد. انواع جراحیها شامل دیسککتومی، که طی آن بخشی از دیسک آسیبدیده برداشته میشود، لامینکتومی که در آن بخشی از استخوان برداشته میشود تا فشار روی نخاع کاهش یابد، و گاهی اوقات فیوژن ستون فقرات که در آن دو یا چند مهره به هم متصل میشوند، میتوانند انجام شوند.
پزشک ممکن است استفاده از کلاه گردنی یا تجهیزات مکانیکی دیگری که به پایداری ستون فقرات کمک میکنند را نیز توصیه کند. البته، همیشه اهمیت دارد که بیماران قبل از انجام جراحی، عوارض احتمالی، میزان موفقیت و دوره نقاهت را با پزشک خود بررسی کنند. در هر حالت، تصمیمگیری برای انتخاب این روشهای درمانی باید با مشورت کامل با متخصصان و با در نظر گرفتن کلیه جوانب انجام گیرد.
تشخیص دیسک گردن
تشخیص دیسک گردن معمولاً از طریق بررسی تاریخچه پزشکی بیمار، معاینات بالینی و استفاده از تکنیکهای تصویربرداری صورت میپذیرد. در اینجا به ده روش رایج برای تشخیص فتق دیسک گردن اشاره میکنیم:
۱. گرفتن شرح حال دقیق و کامل از بیمار، شامل شکایات فعلی، مدت زمان ابتلا به علائم، و هر گونه آسیب یا فعالیتی که ممکن است منجر به آسیب دیسک شده باشد.
۲. معاینه فیزیکی، که پزشک عملکرد عصبی را با تستهایی مانند تست قدرت عضلانی، تست حسی، و بررسی رفلکسها ارزیابی میکند.
۳. رادیوگرافی (عکسبرداری از پرتوی ایکس) گردن میتواند وضعیت استخوانهای گردن، مانند تغییر شکل، فرسایش، یا وجود آرتروز را نشان دهد.
۴. امآرآی (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) ناحیه سرویکال که میتواند به دقت چگونگی بیرون زدگی یا فتق دیسک را و همچنین وجود فشار بر ریشههای عصبی یا نخاع را نشان دهد.
۵. سیتی اسکن (توموگرافی کامپیوتری) ممکن است در موارد خاص به کار رود تا جزئیات بیشتری از ساختار استخوانی گردن را نشان دهد.
۶. میلوگرافی که به وسیله تزریق ماده حاجب به کانال نخاعی و سپس تصویربرداری انجام میشود، ممکن است برای دیدن فشار بر نخاع استفاده شود.
۷. الکترومایوگرافی (EMG) و سرعت هدایت عصبی (NCS) که برای ارزیابی آسیبهای عصبی و تعیین اینکه آیا ناراحتیهای عضلانی به دلیل فتق دیسک یا سایر بیماریهای عصبیعضلانی است.
۸. تستهای چابکی و استقامت گردن، که توانایی بیمار در انجام حرکات خاص و حفظ وضعیتهای خاص را مورد سنجش قرار میدهد.
۹. بررسی نشانههای سایر بیماریها که ممکن است علائم مشابهی ایجاد کنند، مانند بیماریهای التهابی مفصلی یا تومورها.
۱۰. انجام برخی آزمایشهای خون برای رد سایر شرایط ممکن مانند عفونتها یا بیماریهای التهابی.
مجموعه این روشهای تشخیصی به پزشکان کمک میکند تا به درک بهتری از وضعیت بیماری و انتخاب درمان مناسب برسند.
عمل دیسک گردن و عوامل موثر بر هزینه جراحی
جراحی دیسک گردن روشی پزشکی است که برای رفع فشار از روی اعصاب ستون فقرات و نخاع، و نیز برای بازگرداندن انعطافپذیری و حرکت گردن در افراد مبتلا به فتق دیسک یا سایر مشکلات ستون فقرات انجام میگیرد. فتق دیسک زمانی رخ میدهد که دیسکهای بین مهرهای، که با ژل مانندی پر شدهاند و کمک میکنند که مهرههای ستون فقرات به راحتی روی هم حرکت کنند، دچار پارگی یا ساییدگی شده و محتویات داخلی آنها به فضای اطراف نشت کند. این نشتی میتواند باعث تحریک یا فشار بر روی اعصاب و نخاع شود که باعث درد، بیحسی و ضعف در بازوها و دستها میشود.
جراحی میتواند به چندین شیوه انجام شود، از جمله دیسککتومی سرویکال که در آن بخش آسیب دیده دیسک برداشته میشود یا دیسک جایگزینی که دیسک آسیب دیده با یک دیسک مصنوعی جایگزین میشود. یکی دیگر از جراحیهای رایج، ادغام ستون فقرات یا فیوژن است که در آن مهرههای دور و بر دیسک آسیبدیده ثابت میشوند تا از حرکت آن مهرهها جلوگیری شود.
عوامل موثر بر هزینه جراحی دیسک گردن متعدد و متنوعاند و میتوانند شامل موارد زیر باشند:
۱. تکنیک جراحی: بسته به نوع روش جراحی که انتخاب میشود مثل دیسککتومی، فیوژن ستون فقرات یا جایگزینی دیسک، هزینهها میتوانند متفاوت باشند.
۲. وضعیت بیمار: شدت آسیب دیسک، سابقه پزشکی بیمار و وجود بیماریهای همراه میتواند روی هزینههای جراحی تأثیر بگذارد.
۳. هزینههای بیمارستان: هزینه اتاق عمل، هزینه بستری، هزینه تجهیزات و فناوریهای بکار رفته در جراحی از جمله دستگاههای تصویربرداری پیشرفته.
۴. اقتصاد جغرافیایی: هزینهها میتواند در شهرها، کشورها و مناطق مختلف متفاوت باشد و تحت تأثیر عواملی مانند اقتصاد منطقه و هزینههای عمومی زندگی قرار بگیرد.
۵. دستمزد جراح: با توجه به تجربه و مهارت جراح، هزینه جراحی ممکن است تغییر کند. جراحان متخصص و شناختهشده معمولاً هزینههای بالاتری دارند.
۶. هزینههای پس از جراحی: فیزیوتراپی و توانبخشی که عموماً به صورت دورهای پس از جراحی انجام میپذیرد.
۷. نوع بیمه: پوشش بیمهای و قراردادهای موجود بین بیمارستانها و شرکتهای بیمه میتواند در نهایی کردن هزینه نهایی نقش داشته باشد.
در نهایت، تصمیم برای انجام جراحی دیسک گردن باید پس از بحث کامل بین بیمار و جراح و با در نظر گرفتن همه مسائل مالی و پزشکی انجام شود. اطلاعات دقیق درباره هزینهها و گزینههای بیمهای باید قبل از جراحی به دقت بررسی شود تا بیمار بتواند تصمیمی آگاهانه بگیرد.
هزینه جراحی دیسک گردن در بیمارستان خصوصی و دولتی
هزینه جراحی دیسک گردن در بیمارستانهای دولتی و خصوصی میتواند متفاوت باشد. در بیمارستانهای دولتی با توجه به یارانههای دولتی و پشتیبانی بودجهای، معمولاً هزینههای کمتری بر بیمار تحمیل میشود و در برخی موارد ممکن است بیماران تحت پوشش بیمههای دولتی قرار گیرند که بخشی از هزینهها یا تمام آن را پوشش میدهد. اما در مقابل، ممکن است این بیمارستانها از منابع محدودتری برخوردار باشند و صف انتظار برای انجام جراحی طولانیتر شود.
در مقابل، بیمارستانهای خصوصی معمولاً هزینههای بیشتری دارند که این هزینهها ناشی از ارائه خدمات با کیفیتتر، دسترسی به تجهیزات و فناوریهای پیشرفتهتر، و امکان دریافت خدمات فوریتر است. این بیمارستانها ممکن است امکانات راحتتری را برای بیماران فراهم کنند و با اشخاص و بیمههای خصوصی قراردادهای متفاوتی داشته باشند که میتوانند بخشی از هزینهها را پوشش دهند.
به طور کلی، هزینه جراحی در بیمارستانهای دولتی کمتر است ولی ممکن است با محدودیتها و انتظاراتی همراه باشد، در حالی که بیمارستانهای خصوصی گرانتر هستند ولی ممکن است خدماتی سریعتر و مجللتر ارائه دهند. انتخاب بیمارستان بسته به اولویتها، بودجه و پوشش بیمهای هر بیمار متفاوت خواهد بود.
هزینه جراحی دیسک گردن در بیمارستان های دولتی بسیار کم بوده و معمولا کمتر از ۲ میلیون تومان می باشد ( در صورتی که بیمه تامین اجتماعی داشته باشید.)
هزینه عمل دیسک گردن در بیمارستان های خصوصی به دلیل کیفیت و امکانات بهتر و پزشکان متخصص معمولا بیشتر از بیمارستان دولتی است و حدود از ۱۰-۲۰ میلیون تومان بر حسب نوع عمل و امکان استفاده از پلاتین یا لیزر … متفاوت است که البته در صورت داشتن بیمه تکمیلی ، سهم پرداختی بیمار به حدود ۲-۵ میلیون تومان کاهش می یابد.
برای اطلاعات دقیقتر از هزینه عمل جراحی دیسک گردن به پیج دکتر سید علی شمسا در اینستاگرام مراجعه کنید و در کامنت ها یا دایرکت سوال خود را بپرسید.
سخن آخر
اگر قصد دارید که دیسک گردن خود را به تیغ یک جراح بسپارید باید حتما از سوابق جراحی های این فرد باخبر باشید. باید به خوبی ببینید که سابقه این فرد در زمینه جراحی ستون فقرات و جراحی های مشابه مانند دیسک گردن یا دیسک کمر به چه ترتیب بوده است. به علاوه اینکه رضایت بیماران را هم باید در نظر داشته باشید. با این کار می توانید به میزان واقع بینانه ای موفقیت خود را پیش بینی کنید. هرچه میزان جراحی های موفق این پزشک بیشتر باشد می توانید احتمال بیشتری برای درمان قطعی خود بدهید.
یکی دیگر از فاکتور های مهم دیگر این است که روش درمانی مناسب اتخاذ شود. دکتر باید به خوبی شرایط و وضعیت بیمار را بررسی کند. در گام بعدی درصورتی که امکان درمان های دیگر غیر از جراحی باشد این درمان های پیش گرفته می شوند. درصورتی که این روش ها پاسخگو نبودند باید به سراغ جراحی رفت.
تعداد جراحی های بالای یک پزشک خیال ما را از بابت تجربه یک عمل موفقیت آمیز راحت می کند. پس حتما هنگام بررسی برای انتخاب بهترین جراح دیسک گردن نگاهی به سوابق او داشته باشید. قطعا سلامت شما دارای اهمیت بسیاری می باشد. به خصوص سلامت ستون فقرات و نخاع اهمیت بسیار بالایی را برخوردار می باشد. چرا که آسیب به نخاع فلج شدن فرد را ممکن است درپی داشته باشد.
دکتر سید علی شمسا با داشتن بیش از ۵۰۰۰ عمل جراحی موفق و بیش از ۱۰ سال تجربه ،از بهترین جراحان ستون فقرات در تهران می باشند.
شما عزيزان میتوانید عکس های MRI خود را در اینستاگرام برای دکتر ارسال کنید تا به صورت رایگان بررسی شود و توضيحات لازم توسط دکتر شمسا به شما ارسال شود.
آدرس مطب :
تهران – جردن – بلوار آفریقا – بالاتر از خیابان تندیس – ساختمان گلها – پلاک ۱۵۱ – طبقه سوم
شماره تلفن نوبت دهی :
۰۲۱-۷۵۲۵۴۴۰۰
۰۲۱-۷۵۲۵۴۲۲۹
ادرس پیج اینستاگرام:
عضو انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران و اروپا
بیش از ۵۰۰۰ عمل جراحی موفقیت آمیز