دسته‌ها
مقالات

علائم تنگی کانال نخاعی و راه های درمان آن

تنگی کانال نخاعی را می توان یکی از علل درد های شایعه و افزاینده در نواحی پایینی کمر دانست. به طوری که افراد دارای این مشکل مدتی پس از ایستادن برروی پاهای خود یا قدم برداشتن در مسیر خود احساس درد رو به افزایشی را خواهند داشت. در این حالت عضلات باسن و نیز ران و ساق در هر دو طرف یا یکی از طرفین دچار درد خواهند شد. در این مقاله می خواهیم به بررسی تخصصی تنگی کانال نخاعی بپردازیم. اگر شما هم می خواهید درباره علائم و یا درمان این مشکل اطلاعاتی را بدست آورید تا انتها ما را همراهی کنید. 

فهرست مطالب

ساختار ستوه مهره ها

ستون مهره ها ساختاری غیر یکپارچه دارد. به بیان بهتر برای اینکه بتوانیم حرکاتی به جهات مختلفی داشته باشید ساختار ستون فقرات به صورت دانه های تسبیح ساخته شده است. این مهره ها دارای اتصالی به هم می باشند که سبب شده اند تا این ستون فقرات بدن ما دچار ناپیوستگی نشود. اتصالات مهره ها به هم دیگر از سه بخش تشکیل شده اند. یک بخش دیسک نام دارد که بخش اتصالی جلویی به شمار می رود. 

از طرف دیگر دو بخش سبب اتصال مهره ها می شوند که فاست نام دارند. اتصال این بخش ها به کمک لیگامان هایی با استحکام کافی صورت می گیرد. همین لیگامان ها هستند که زمان خم شدن ما مانع از از هم گسیختگی ستون مهره ها می شوند. مهره های بدن ما دارای سوراخ هایی می باشند که محل خروج ریشه های عصبی می باشند. ریشه های عصبی منشعب به سمت پایین کمر عضلات این بخش را کنترل می کنند و به انقباض آن ها کمک می کنند. 

چرا کانال نخاعی تنگ می شود؟

در بخش قبل درباره ساختار ستون فقرات برای شما توضیحات کافی را ارائه کردیم. حال می خواهیم بررسی کنیم چه میشود که کانال نخاعی تنگ می شود. در اصل تنگی کانال نخاعی زمان اتفاق میفتد که فاست ها بیش از اندازه رشد کنند. در نتیجه چنین رخدادی شاهد این خواهیم بود که ریشه عصبی جای تنگی را برای خروج خواهد داشت. به چنین وضعیتی تنگی کانال نخاعی گفته می شود. همین تنگی کانال نخاعی یا محل خروج عصب سبب می شود که عصب فشار زیادی را متحمل شود. نتیجه چنین وضعیتی درد کشیدن فرد می باشد. دردی که در پایین کمر و پاها  و البته خود کمر حس می شود. 

انواع و علائم تنگی کانال نخاعی

بهتر است پیش از شرح علائم این معضل نخاعی به سراغ انواع این معضل برویم که در زیر آورده شده اند:

  • نوع محیطی 
  • نوع مرکزی
  • نوع کاهش قطر مجرای میان مهره ای 

لنگش متناوب را می توان نشانه نوع مرکزی دانست. از طرف دیگر اگر کانال مجرای میان مهره ای تنگ شده باشد معمولا لنگش متناوب را ندارند. اما تیر کشیدن های شدید را در پایین کمر حس می کنند. از طرف دیگر افرادی که مبتلا به نوع اول یعنی نوع محیطی هستند آن ها هم دارای لنگش های متناوب می باشند. یعنی ایستادن و یا مدتی راه رفتن آن ها را از شدت درد و خستگی وادار به استراحت چند دقیقه ای می کند. 

چه عواملی در تنگی کانال نخاعی نقش دارند؟

در این بخش می خواهیم به بررسی عوامل موثر در تنگ شدن کانال نخاعی اشاره کنیم. مهم ترین این عوامل به شرح زیر می باشند:

  • افزایش سن: افزایش سن سبب می شود تا عضلات بدن ما تحلیل بروند. در نتیجه چنین اتفاقی فاست ها تحت فشار بیشتری قرار میگیرند. همین فشار بیش از حد می باشد که سبب می شود تا این در اصل این فاست ها دچار ناپایداری و لقی شوند. برای چنین اتفاقی فاست ها رو به افزایش سطح تماس خود می کنند. همین امر سبب تنگی کانال نخاعی می شود. 
  • عوامل وراثتی: همانطور که می دانید بسیاری از ناهنجاری ها و بیماری هایی که افراد متحمل می شوند به وراثت افراد ربط دارد. در بعضی افراد گاها دیده می شود که قطر کانال نخاعی به طور مادر زادی کوچک تر از افراد دیگر می باشد. 
  • فشار های شغلی: اگر از افرادی باشید که شغل سنگین دارند احتمال متوجه کار کشیدن های زیاد خود از کمرتان شده اید. این را بدانید که باید نسبت به سایر افراد توجه زیادی به سلامت ستون فقرات خود کنید. چرا که شما نسبت به افرادی که شغل های بدنی ندارند و شغلشان جنبه پشت میزی دارند بیشتر در معرض ابتلا به مشکل تنگی کانال نخاعی هستید. 
  • روماتیسم و یا ناهنجاری های مادرزادی: برخی از افراد به طور مادرزادی دارای دست و پایی کوتاه هستند. از طرف دیگر سر در بدن این افراد بسیار بزرگ است. این افراد نسبت به سایرین دارای استعداد بیشتری برای ابتلا به تنگی کانال نخاعی هستند. 

روش های درمانی معضل تنگی کانال نخاعی

تا به اینجا ساختار مهره را بررسی کردیماز طرف دیگر درباره عوامل موثر بر این بیماری هم توضیحات کافی را خدمت شما ارائه کردیمدرباره علائم این بیماری هم برای شما توضیحات کافی را ارائه کردیماکنون نوبت به روش های درمانی برای این معضل می رسدمعمولا از چهار روش می توان نسبت به برطرف کردن این مشکل اقدام کرداین روش ها در لیست زیر آورده شده اند:

  • دارو های ضد التهاب را می توان اولین مورد برای درمان معضل تنگی کانال نخاعی دانست. 
  • فیزیوتراپی و نیز مانیپولاسیون طب سوزنی دومین موردی است که به عنوان درمان این معضل می توانیم به آن اشاره کنیم. 
  • راه دیگر تزریق هایی است که به داخل ستون مهره ها به منظور رفع این مشکل صورت می گیرد. 
  • اگر موارد فوق پاسخگوی مشکل تنگی کانال نخاعی نباشند آخرین راه را می توان عمل جراحی دانست 

کلام آخر:

در این مطلب درباره معضلی به نام تنگی کانال نخاعی و علائن آن با یکدیگر صحبت کردیم. معضل های مربوط به ستون فقرات درصورت درمان نشدن فرد را با مشکلات جدی رو به رو می کنند. به گونه ای که پس از مدتی بی توجهی به علام مشکلات ستون فقرات فرد دردی را متحمل می شود که از ساده ترین امور روزانه او را باز خواهد داشت. برای همین به شما توصیه می کنیم درصورت داشتن علائم این بیماری یا هر مشکل دیگر مربوط به ستون فقرات در زمان مناسب به متخصص مراجعه کنید. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید
دسته‌ها
مقالات

15 ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن و کمر

اگر از تنگی کانال نخاعی گردن و کمر رنج می برید ، می دانید که چگونه این درد می تواند هر روز زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. تنگی کانال نخاعی یک وضعیت ناتوان کننده است که باعث می شود درد طاقت فرسایی از کمر به پایین پاها کشیده شود. در حالت ایستاده به جای نشستن درد بیشتری ایجاد می کند. و این درد گاهی آنقدر شدید است که زندگی روزمره شما را غیرممکن می کند. بهترین دوره درمانی که می توانید پیدا کنید، یک طرح جامع است که بتوانید از طریق آن دردتان را مدیریت کنید به طوری که هم علائم حاد درد و هم علت اصلی درد را از بین ببرید. حتی زمانی که شما و پزشک تان درصدد از بین بردن درد هستید انجام تمرینات کششی برای برطرف سازی تنگی ستون فقرات می تواند برای شما کمک کننده باشد . ما بر روی فعالیتهای پرتاثیر برای کاهش درد حاصل از تنگی کانال نخاعی گردن و کمر و موارد مربوط به آن تمرکز می کنیم.

فهرست مطالب

نحوه شروع تمرینات برای تنگی کانال نخاعی

مهم است توجه داشته باشید که این تمرینات مرتبط با تنگی ستون فقرات فقط باید پس از مشورت کامل با پزشک انجام شود. ورزش نامناسب می تواند باعث درد بیشتر شود و ممکن است وضعیت را بدتر کند.فعالیتهایی که نیاز به ایستادن طولانیمدت دارند نیز میتوانند باعث درد بیشتر شوند.

انجام این تمرینات مرتبط با تنگی کانال نخاعی گردن و کمر به منظور افزایش تدریجی و ملایم قدرت و تقویت انعطاف پذیری است. تلاش برای به دست آوردن توان بدنی در حالی که استخوان ها به عصب فشار می آورند ممکن است تقریبا غیرممکن باشد. بهترین تمرینات جهت از بین بردن تنگی کانال نخاعی گردن و کمر آنهایی هستن دکه ما را از شر درد خلاص کنند.

تمرینات مربوطه چه تمریناتی می باشند

1- شنا کردن

2- یوگا

3- تای چی

4- پیاده روی های کوتاه و مکرر، زیرا پیاده روی طولانی می تواند درد را تشدید کند

5- قایقرانی

6- دوچرخه سواري

به یاد داشته باشید که صحبت با پزشک اولین قدم برای تصمیم گیری در مورد ورزش های است که شما می توانید برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن و کمر آنها را انجام دهید. اگر درد داشته باشید ممکن است انجام برخی فعالیت ها درد شما را بیشتر کند. پس باید مراقب باشید که چه ورزش هایی را انجام می دهید.

 

ورزش تنگی کانال 2

15 ورزش برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن و کمر

1. خم شدن پشت

کشش کمر می تواند به ایجاد فاصله بین مهره ها برای تسکین درد کمک کند. به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و پاها را روی زمین بگذارید. نفس عمیق بکشید، سپس با بازدم، زانوهای خود را روی سینه خود بیاورید و دستان خود را دور زانوها بپیچید. عمیق نفس بکشید و در این وضعیت به مدت 30 ثانیه بمانید . این کار را هر 4 الی شش بار انجام دهید

2. حرکت بچه با دراز کردن دست ها

در حالی که انگشتان پا باز نشده، دستها را مستقیما زیر شانهها و زانوها را زیر باسن خود قرار دهید. دنبالچه خود را به سمت دیوار پشت سر خود و تاج سر خود را به دیوار روبروی خود نشانه بگیرید. وقتی این دو عمل را انجام دادید، باید احساس کنید که عضلات شکمی شما درگیر می شوند. نفس عمیق بکشید و با بازدم طولانی و آهسته، باسن خود را به سمت پاشنه های خود فرو ببرید و بازوهای خود را دراز جلوی خود نگه دارید. میتوانید زانوهایتان را کاملا باز کنید و اگر راحت هستید انگشتان پا را لمس کنید، یا میتوانید می توانید عضلات ران را در کنار هم قرار دهید.

کنید، یک پتو یا بالش تا شده را پشت زانوهای خود قرار دهید. همچنین می توانید یک وسیله نرم بین قوزک های خود قرار دهید تا باسن خود را بالا بیاورید این امر باعث میشود تا هر موقعی که بخواهید استراحت کنید. با هر بازدم، اجازه دهید قفسه سینه به سمت زمین برخورد کند. همچنین می توانید روی رانها یا اگر زانوهایتان از هم فاصله دارند، بین رانهای خودتان قرار بگیرید

این حرکت کششی را به مدت چند بار انجام دهید، سپس به آرامی بلند شوید. برای تسکین درد در صورت نیاز، چهار تا شش بار در روز تکرار کنید.

ورزش تنگی گانال 3

3. حرکت گربه گاو

این تمرین برای درمان تنگی کانال نخاعی گردن و کمر مناسب است به طوری که می توانید در حالت ایستاده در حالت ایستاده، نشسته یا چهار دست و پا این کار را انجام دهید در هر حرکتی که انجام می دهید باید نفس عیف بکشید.

انجام حرکت به صورت ایستاده: بایستید با پاها کمی بازتر از فاصله باسن قرار بگیرید. زانوهای خود را کمی خم کنید و دستان خود را درست بالای زانو قرار دهید. هنگام دم، استخوانهایی که روی آنها می نشینید را به بیرون فشار دهید. در حالی که سینهتان بین بازوهایتان قرار میگیرد و صورتتان را به سمت آسمان بالا بیاورید. نفس خود را بیرون دهید و دنبالچه خود را پایین بیاورید، همانطور که از دستان خود را بیرون می آورید مانند یک گربه کمر خود را قوس دهید

انجام حرکت به حالت نشسته: به راحتی روی صندلی بنشینید و پاهایتان صاف روی زمین باشد، استخوان دنبالچه تا بخش زیر زمین و تاج سر به سمت آسمان باشد. دستان خود را روی زانوهای خود قرار دهید و در یک

دم، استخوان هایی که روی آن ها می نشینید را به سمت بالا و پشت ببرید، همانطور که قفسه سینه از میان بازوهای شما بیرون می آید و بخش کمر ستون فقرات را کمی خم کنید. در حالی که استخوان دنبالچه خود را به زیر می کشید و قسمت بالایی پشت خود را قوس میدهید، نفس خود را بیرون دهید تا فشار روی زانوها کمتر شود

حرکت چهار دست و پا: با استفاده از از دست ها و زانوها می توانید این کار را انجام دهید. نفس بکشید و اجازه دهید شکمتان به سمت زمین باشد و قفسه سینه خود را به سمت جلو باز کنید و صورت خود را به سمت آسمان بکشید. نفس خود را بیرون دهید، استخوان دنبالچه خود را به سمت پایین و جلو خم کنید سپس یک قوس در پشت خودتان ایجاد کنید تا حرکت به طور کامل انجام شود.

هر موقعیتی را که انتخاب می کنید، حرکت را تا جایی که می توانید روان و آهسته انجام دهید و در هر حرکت نفس بکشید. پنج دور کامل گربه- گاو را انجام دهید و این امر می تواند درد کمر و گردن را کمتر کند

4. انجام حرکات شکمی

به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و پاها را صاف روی زمین بگذارید. نفس بازدم را به طور عمیق انجام دهید، ناف خود را در جهت زمین ببرید و ماهیچه های شکم خود را منقبض کنید. نفس خودرا به مدت ده ثانیه نگه دارید، سپس رها کنید. این تمرین را پنج تا ده بار انجام دهید.

5. انجام حرکت کورل آپ

کرل آپ عضلات پایین شکم را بدون اعمال فشار اضافی بر روی کمر تقویت می کند و درد کمر را کاهش می دهد به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید و پاها را روی زمین بگذارید. دستان خود را روی سینه خود به حالت ضربدری قرار دهید . هنگام بازدم و با پشت صاف، فقط سر و شانه های خود را از زمین بلند کنید و برای سه ثانیه نگه دارید. در هنگام دم پایین بیاورید. مهم است که در این تمرین مورد نظر عضلات پشت تان را تقویت کنید، بنابراین به جای فشار دادن به قسمت پایین کمر، باید به قلب خود اجازه دهید تا ادامه حرکت را هدایت کند . همانطور که قدرت شما در طول تمرین افزایش می یابد باید بتوانید این کار را در چند ست انجام دهید

ورزش تنگی کانال 4

6. ژست ببر

هنگام انجام حرکات توانبخشی آسیب، هم کشش و هم تقویت عضلات مهم است. در حالی که ضعف عضلانی ممکن است در ترومای اصلی بدن نقش داشته باشد، بدون شک ضعف در زمانی که بدن هنگام بهبودی استراحت می کند، ایجاد می شود. یوگا به ویژه برای ایجاد این تعادل قدرت و انعطاف پذیری خوب است. این حالت به آرامی پشت را کشیده و تقویت می کند و بخش مرکزی را هدف قرار میدهد. این یک وضعیت اساسی در یوگا است که در بسیاری از کلاس های مبتدی استفاده می شود و یک راه عالی برای گرم کردن بدن برای وضعیت های سخت تر در هر سطحی می باشد.

در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید، زانوها را زیر باسن و مچ ها را زیر شانه ها قرار دهید. مچ ها را تا لبه جلویی تشکی که جلوی آن قرار گرفته اید ببرید، انگشتانتان را بیشتر باز کنید و محکم به پایین انگشت اشاره خود فشار دهید.

نفس بکشید و پای راست را مستقیما پشت سر خود بگیرید اگر احساس خوبی دارید، بازوی چپ را نیز دراز کنید.

بازدم را انجام دهید ، پشت را به حالت گرد در آورید و زانو را به سمت پیشانی بیاورید. در صورت استفاده از بازوها، آرنج را به زانو وصل کنید. نفس بکشید و به موقعیت شروع دوباره بازگردید.

این تمرین را پنج تا هفت بار تکرار کنید قبل از اینکه به سمت دیگر بروید.

به خاطر داشته باشید که برخی از حرکات یوگا ممکن است به کمر یا سایر نواحی درد در بدن شما فشار وارد کند. با احتیاط تمرین کنید و فقط تمریناتی را انجام دهید که حس خوبی دارند.

7-10. تمرینات تنگی کانال نخاعی گردن و کمر

سه تمرین دیگر به حوزه فیزیوتراپی برمیگردد که از طریق فیزیوتراپی انجام می شود که بیشتر عضلات گردن و کمر را درگیر می کند.

11. حالت مثلثی

این حالت ایستاده، عضلات همسترینگ را کشیده و تقویت میکند و در عین حال استحکام بخش کمر را افزایش میدهد. دراین جا وزن بدن بین حالت های مختلف تقسیم می شود.

در جلوی تشک به حالت ایستاده قرار بگیرید، پاها را محکم به زمین فشار دهید. با پای راست چند فوت به عقب برگردید و لبه پشتی پا را تا لبه پشتی تشک بپوشانید. پاشنه جلویی را با قوس پای پشتی خط بکشید.

نفس بکشید، دست ها را به موازات زمین بالا بیاورید و پاها را صاف نگه دارید. قبل از اینکه بازوی چپ را به سمت زمین پایین بیاورید، بازدم کنید و به جلو دراز کنید. اگر نسبت به کف زمین در حالت دور تری قرار دارید ،

به راحتی انگشتان خود را روی یک بلوک یا ساق پا قرار دهید. برای تقویت اثرات ممکن، انگشتان را روی چیزی قرار ندهید، در عوض بخش اصلی کمر و گردن را به طور کامل درگیر کنید تا موقعیت بدن را حفظ کنید.

حال در حالت خودتان بمانید و نفس عمیقی بکشید. در چند ست این کار را انجام دهید

ورزش تنگی کانال 5

12. استفاده از برخی حرکات یوگا

این مورد بسیار برای افرادی که از کمردرد رنج می برند اهمیت دارد با استفاده از این حرکت ها می توانید عضلات کمر را تقویت کنید و بر تنگی کانال نخاعی گردن و کمر غلبه کنید. در این مورد می توانید حالت پلانک را نیز به کمک تخته های انجام دهید تا عضلات مربوطه تقویت شوند. در چند ست می توانید این کار را انجام دهید

13-15. تمرینات فیزیوتراپی برای از بین بردن کانال نخاعی گردن و کمر

اگر از تنگی کانال نخاعی گردن و کمر رنح می برید باید به شما بگوییم که می توانید به فیزیوتراپ بنابر تشخیص پزشک مراجعه کنید. این امر می توانید باعث شود تا شما برد ردهای حاصل از تنگی کانال نخاعی گردن و کمر فائق آیید

کلام آخر

در این مقاله ما 15 ورزش در خصوص درمان تنگی کانال نخاعی گردن و کمر را بررسی کردیم و جزییاتشان را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

مهمترین مورد در خصوص آنها این است که باید دقیقا آنها را انجام دهیم تا بر درد و تنگی کانال نخاعی گردن و کمر غلبه نماییم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید
دسته‌ها
مقالات

از چه راهی بفهمیم که دیسک کمر داریم؟

دیسک کمر یک بیماری خاصی است که بسیار می تواند برای افراد آسیب زا باشد . مهمترین مورد در این خصوص این است که از چه راهی بفهمیم که دیسک کمر داریم. ما در این مقاله می خواهیم راه هایی که به ما کمک میکنند تا بفهمیم دیسک کمر داریم را بررسی کنیم وجزییاتش را نیز مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتها همراه ما باشید.

 

فهرست مطالب

دیسک برآمده: با افزایش سن، دیسک بین مهره ای ممکن است مایع خود را از دست داده و خشک شود. با این اتفاق، دیسک اسفنجی فشرده می شود. این ممکن است منجر به شکستگی حلقه بیرونی ستون فقرات شود. این بمورد به بخش های داخلی اجازه می دهد تا بیرون بیاید. به این دیسک برآمده می گویند.

پارگی یا فتق دیسک: همانطور که دیسک می شکند، یا با فشار مداوم بر ستون فقرات، هسته پالپوس داخلی ممکن است در واقع از بخش حلقه ای پاره شود. این یک پارگی دیسک یا فتق است. سپس قطعات دیسک می توانند روی ریشه های عصبی واقع در پشت فضای دیسک فشار بیاورند. این می تواند باعث درد، ضعف، بی حسی یا تغییر در حس شود.

اکثر فتقهای دیسک در قسمت تحتانی ستون فقرات کمری، بهویژه بین مهرههای چهارم و پنجم کمری و بین مهره پنجم کمری و مهره اول خاجی (سطوح L4-L5 و L5-S1) اتفاق میافتد.

علت بیماری دیسک کمر چیست؟

بیماری دیسک کمر به دلیل تغییر در ساختار دیسک نرمال ایجاد می شود. بیشتر اوقات، بیماری دیسک در نتیجه پیری و موارد که در داخل دیسک رخ می دهد می باشد. گاهی اوقات، آسیب شدید می تواند باعث فتق دیسک طبیعی شود. همچنین آسیب ممکن است باعث بدتر شدن فتق دیسک شود. چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری دیسک کمر هستند؟

اگرچه سن شایع ترین مورد ممکن است ، اما عدم تحرک بدنی می تواند باعث ضعیف شدن عضلات پشت و شکم شود که ممکن است به درستی ستون فقرات را پوشش ندهد. صدمات کمر نیز زمانی افزایش مییابد که

افرادی که معمولا ً فعالیت بدنی ندارند در فعالیتهای بیش از حد سخت را انجام دهند. کارهایی که نیاز به بلند کردن اجسام سنگین و پیجیده شدن ستون فقرات دارند نیز می توانند باعث آسیب به کمر شوند.

علائم بیماری دیسک کمر بسته به اینکه دیسک در کجا دارای فتق است و به چه ریشه عصبی فشار می آورد متفاوت است. اینها شایع ترین علائم بیماری دیسک کمر هستندکه در زیر بیان می کنیم:

کمر درد متناوب یا مداوم: این ممکن است با حرکت، سرفه، عطسه یا ایستادن طولانی مدت بدتر شود.

اسپاسم عضلات پشتی

سیاتیک: این دردی است که از نزدیک کمر یا باسن شروع می شود و از پائین پا به ساق پا یا داخل پا می رسد.

ضعف عضلانی در پاها بی حسی در پا کاهش رفلکس در زانو یا مچ پا تغییرات در عملکرد مثانه یا روده علائم بیماری دیسک کمر ممکن است شبیه سایر موارد باشد. همیشه برای تشخیص به پزشک خود مراجعه کنید.

بیماری دیسک کمر چگونه تشخیص داده می شود؟

علاوه بر تاریخچه پزشکی کامل و معاینه فیزیکی، ممکن است یک یا چند آزمایش زیر را انجام دهید:

اشعه ایکس. این آزمایش از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی نامرئی برای تولید تصاویری از بافتهای داخلی، استخوانها و اندامها بر روی فیلم استفاده میکند.

ام آر آی. این روش از ترکیبی از آهنرباهای بزرگ، فرکانس های رادیویی و یک کامپیوتر برای تولید تصاویر دقیق از اندام ها و ساختارهای داخل بدن بدون استفاده از اشعه ایکس استفاده می کند.

میلوگرام. در این روش از رنگ تزریق شده به کانال نخاعی استفاده می شود تا ساختار به وضوح در اشعه ایکس قابل مشاهده باشد.

سی تی اسکن. این روش تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس و فناوری رایانه، تصاویر دقیقی از هر قسمت از بدن، از جمله استخوان ها، ماهیچه ها، چربی ها و اندام ها تهیه می کند. سی تی اسکن جزئیات بیشتری نسبت به اشعه ایکس عمومی دارد.

الکترومیوگرافی (EMG). این تست پاسخ عضلانی یا فعالیت الکتریکی را در پاسخ به تحریک عصب عضله اندازه گیری می کند. این آزمایش برای بررسی اینکه آیا آسیب عصبی مرتبطی وجود دارد یا خیر.

دیسکوگرام. در این روش از سوزنی استفاده می شود که تحت هدایت اشعه ایکس به دیسک وارد می شود.

فهمیدن دیسک کمر 3

بیماری دیسک کمر چگونه درمان می شود؟

به طور معمول، درمان محافظه کارانه اولین خط درمان برای مدیریت بیماری دیسک کمر است. این ممکن است شامل ترکیبی از موارد زیر باشد:

استراحت در رختخواب

آموزش روش های فیزیکی و مناسب بدن (برای کمک به کاهش احتمال بدتر شدن درد یا آسیب به دیسک)

فیزیوتراپی، که ممکن است شامل اولتراسوند، ماساژ، و برنامه های ورزشی باشد

کنترل وزن استفاده از تکیه گاه کمری بخش ساکرال

دارو برای کنترل درد و شل کردن عضلات

اگر این اقدامات با شکست مواجه شد، ممکن است برای برداشتن فتق دیسک به جراحی نیاز داشته باشید. جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. جراح شما برشی در قسمت پایین کمر شما بر روی ناحیه ای که دیسک در آن فتق شده است ایجاد می کند. ممکن است مقداری از استخوان پشت ستون فقرات برای دسترسی به دیسک برداشته شود. جراح شما قسمت فتق دیسک و هر قطعه اضافی را از فضای دیسک خارج می کند.

پس از جراحی، ممکن است برای جلوگیری از فتق دیسک دیگر، برای چند هفته در حین بهبودی از فعالیت محدود شوید. جراح شما در مورد هرگونه محدودیت با شما صحبت خواهد کرد.

درمان دیسک کمر

عوارض احتمالی بیماری دیسک کمر چیست؟

بیماری دیسک کمر می تواند باعث ایجاد درد در کمر و پا شود که در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند. این می تواند منجر به ضعف یا بی حسی پا و مشکل در کنترل روده و مثانه شود.

برای جلوگیری از بیماری دیسک کمر چه کنم؟

حفظ وزن مناسب، شرکت در ورزش منظم و استفاده از وضعیت بدنی خوب می تواند خطر ابتلا به بیماری دیسک کمر را کاهش دهد. سیگار کشیدن خطر فتق دیسک را افزایش می دهد و باید متوقف شود.

زندگی با بیماری دیسک کمر

درمان محافظه کارانه نیاز به صبر دارد. اما پیروی از برنامه درمانی خود می تواند کمردرد را کاهش دهد و احتمال بدتر شدن درد یا آسیب به دیسک را به حداقل برساند. اقدامات محافظه کارانه و جراحی هر دو زمان می برد تا موثر باشند.

چه زمانی باید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرم؟

اگر درد شما افزایش یافت یا اگر در کنترل روده یا مثانه دچار مشکل شدید، فورا ً با پزشک خود تماس بگیرید.

نکات کلیدی در مورد بیماری دیسک کمر

بیماری دیسک کمر ممکن است زمانی رخ دهد که دیسک در ناحیه کمر ستون فقرات از بین ناحیه استخوانی ستون فقرات برآمده یا فتق کند. بیماری دیسک کمر باعث کمردرد و درد و ضعف پا می شود که با حرکت و فعالیت بدتر می شود. اولین قدم در درمان کاهش درد و کاهش خطر آسیب بیشتر به ستون فقرات است. اگر درمان های محافظه کارانه تر استفاده شده شکست بخورد، ممکن است جراحی در نظر گرفته شود.

کلام آخر

در این مقاله ما موضوعی را بررسی کردیم که به ما کمک می کند بفهمیم که چگونه دیسک کمر داریم. همچنین جزییاتی را نیز مطرح کردیم که به

شما کمک می کند تا بهتر بتوانید نشانه ها را درک کنید تا در صورت بروز مشکل به پزشک مراجعه نمایید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید