دسته‌ها
مقالات

علائم بیرون زدگی دیسک گردن و درمان آن

بنا به سبک زندگی مدرن امروزی، یکی از رایج ترین مشکلات ستون مهره در بین افراد، چه زن و چه مرد، بیرون زدگی دیسک کمر است. بیرون زدگی دیسک کمر بیماری دردناکی است، که آن را به اختصار “دیسک کمر” می‌خوانند. این مشکل اسکلتی، در صورت عدم توجه و درمان مناسب، می‌تواند زندگی روزمره را دشوار کند و همچنین هزینه‌های مالی و جسمانی سنگینی به همراه داشته باشد. عوارض آن ممکن است شامل کمردرد، درد در پاها، اسپاسم عضلانی و موارد دیگر باشد. اگر می‌خواهید درباره بیرون زدگی دیسک کمر و عوارض آن، روش‌های درمانی و پیشگیری بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

توضیح بیرون زدگی دیسک کمر به زبان ساده

برای بررسی مشکل بیرون زدگی دیسک کمر، بهتر است ابتدا به صورت مختصر با بیرون زدگی یا همان فتق (هرنیا) آشنا شویم. در علم پزشکی، به پیشروی قسمتی از یک بافت از محل قرارگیری طبیعی خود و خروج آن، فتق یا همان هرنیا می‌گویند. به طور مثال، اگر قسمتی از روده باریک از محل خود حرکت کرده و از پوست خارج شود و یا برآمدگی ایجاد کند، اصطلاحا می‌گویند فرد دچار فتق شده است.

بیرون زدگی دیسک کمر هم نوعی فتق است که برای دیسک‌های ستون فقرات اتفاق می‌افتد. در این بیماری، بالشتک ژله‌ای بین دو مهره کمر، از محل طبیعی خود، کمی خارج می‌شود. در پی این اتفاق، با سابیده شدن استخوان‌ها روی هم، درد زیادی حین حرکت احساس می‌شود و می‌تواند فعالیت‌های طبیعی شخص را مختل کند.

علائم دیسک کمر در پاها

"دیسک" چه بخشی از ستون مهره است؟

مهره‌های ستون فقرات که استخوان‌های نامنظم اند، در قسمت پشتی بدن ما قرار گرفته اند و نخاع را محافظت می‌کنند. این مهره‌ها برای لغزیدن بدون اصطکاک برای سالیان متمادی در کنار یکدیگر، نیاز به مفصل دارند. به بالشتک ژله‌ای بین دو مهره که ضخامت آن در حدود سه دهم سانتی متر تا نُه دهم سانتی متر است، “دیسک” می‌گویند که در صورت ایجاد فتق برای آن، بیرون زدگی دیسک کمر بروز خواهد کرد.

علائم بیرون زدگی دیسک کمر چیست؟

هر چقدر میزان بیرون زدگی بیشتر باشد، علائم نیز افزایش پیدا می‌کند. این علامت‌ها معمولا به صورت دردهای ناگهانی و یا تدریجی در ناحیه کمر، خصوصا بعد از نشستن طولانی مدت، حین عطسه و سرفه، خم شدن با کمر و برداشتن اجسام مختلف بروز می‌کند.

در موارد خفیف، گاها بیمار دردهای خفیف و گنگی را در ناحیه کمر حس می‌کند که با استراحت بهبود می‌یابد. اما در انواع شدید و حاد بیماری، درد و احساس “تیر کشیدن” ممکن است به باسن و ساق پاها نیز سرایت کند. در این شرایط، فرد مبتلا برای کاهش درد، خود را به یک طرف خم می‌کند.

بدیهی است که احساس و مشاهده هر کدام از علائم، می‌تواند آژیر خطری باشد. در این صورت، در اسرع وقت به پزشک و متخصص این زمینه مراجعه کنید. وب سایت ما، ارائه دهنده انواع خدمات، جراحی‌ها و مشاوره‌های پزشکی در زمینه بیرون زدگی دیسک کمر است. تیم مجرب و متخصص ما، با تشخیص دقیق بیماری، اقدام به ارائه بهترین و مدرن ترین روش‌های درمانی به شما عزیزان خواهد نمود. با ما تماس بگیرید!

علایم خشکی کمر3

بهترین پزشک متخصص کیست؟

اجزای سیستم حرکتی ما، به صورت تنگاتنگی با یکدیگر در ارتباط هستند. بروز مشکلی، هر چند ساده، برای یک جزء، اختلال در اجزاء و اعضاء دیگر را در پی خواهد داشت.

بروز علامت‌های دیسک کمر در پاها، معمولا با درد و احساس فرو رفتن سوزن و گزگز کردن همراه است. همچنین بی حسی پاها، سوزش و دردهای منتشر شونده و ادامه دار از کمر تا پا نیز می‌تواند از علائم دیسک کمر در پاها باشد. بیماران مبتلا، بسته به ریشه عصب مجاور با محل بیرون زدگی، ممکن است علائم را در پشت یا روی پا، کشاله ران، ساق‌ها و زانو حس کنند. همچنین کاهش قدرت انقباضی عضلات و انعکاس‌ها نیز قابل انتظار است. در نتیجه، هرگونه درد پا و زانو را جدی بگیرید.

دیسک کمر1

بیرون زدگی دیسک کمر چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک و یا فیزیوتراپیست، با بررسی آزمایشات مختلف، مانند سی تی اسکن، ام آر آی، نوار عصب و عضله، دیسکوگرام، میلوگرام و رادیوگرافی و همچنین بررسی علائم بالینی و سابقه بیمار، دیسک کمر را تشخیص می‌دهد.

روش‌های درمان بیرون زدگی دیسک کمر

از آن جهت که این بیماری بسیار شایع است، روش‌های گوناگونی برای درمان آن وجود دارد. امروزه، اکثر متخصصین جراحی را برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر توصیه نمی‌کنند. در واقع جراحی، یکی از آخرین گزینه‌هاست و در صورتی پیشنهاد می‌شود که بیماری باعث تحلیل شدید دیسک‌ها و فشار به نخاع و اعصاب آن، درد و بی حالی مداوم و همچنین بی حسی و از دست دادن توانایی‌های حرکتی شود.

برخی دیگر از راه‌های بهبود و درمان دیسک کمر را در ادامه بررسی می‌کنیم.

ساده ترین روش درمان دیسک کمر: استراحت

همانند بسیاری از بیماری‌‎ها و اختلالات شایع دیگر، ساده ترین روش برای درمان بیرون زدگی دیسک کمر استراحت است. پرهیز از کارهای سنگین، دراز کشیدن و ماساژ دادن ناحیه درد، در موارد متعددی به بهبود چشمگیر دیسک کمر کمک کرده است.

فیزیوتراپی، روش علمی و پربازده درمان بیرون زدگی دیسک کمر

همواره در زمینه اختلالات اسکلتی، یکی از بهترین گزینه‌ها فیزیوتراپی می‌باشد. یک فیزیوتراپیست ماهر، قادر است با ارائه تمرینات فیزیکی مناسب، پاسچر (طرز قرارگیری معمول بدن) بیمار را اصلاح و به درمان دیسک کمر کمک کند. از آنجا که فیزیوتراپی بر پایه اصول و مطالعات علمی استوار است، می‌تواند در صورت ارائه صحیح، بهترین تاثیر را داشته باشد. آیا در این زمینه سوال و ابهامی در ذهن دارید؟ متخصصان ما آماده پاسخگویی به شما هستند. منتظر شما هستیم!

دیگر روش‌های درمانی دیسک کمر

علاوه بر استراحت و فیزیوتراپی و قبل از رسیدن به مرحله عمل جراحی، راه‌های درمانی مختلف دیگری نیز وجود دارد. لیزردرمانی، اولتراسوند تراپی یا همان درمان با امواج فراصوت، مغناطیس درمانی (درمان با استفاده از میدان‌های مغناطیسی)، گرما یا سرما درمانی و ورزش‌های خاص از این دسته هستند. اگر علاقمند به دریافت اطلاعات بیشتر درباره هر یک از این روش‌ها هستید، با ما تماس بگیرید.

دیسک کمر 7

کلام آخر : 

در این مطلب، تلاش کردیم تا بیرون زدگی دیسک کمر و ویژگی‌های آن، به همراه علائم و روش‌های درمانی را بررسی کنیم. بیرون زدگی دیسک کمر یا فتق دیسک کمر، به خروج اندک بالشتک ژله‌ای مفصل بین مهره‌ها گفته می‌شود که با درد و ناراحتی در کمر و پاها و اختلالات حرکتی همراه است. روش‌های مختلفی برای درمان آن، از استراحت و ورزش، تا فیزیوتراپی و گرما و سرما درمانی و در آخرین مرحله عمل جراحی وجود دارد. آیا شما نیز تجربه‌ای در این زمینه دارید؟ مشتاق شنیدن نظرات شما هستیم!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید
دسته‌ها
مقالات

علائم پارگی دیسک کمر و درمان آن

دیسک های ستون فقرات بالشتک های ضربه گیر بین مهره ها هستند. مهره ها استخوان های بزرگ ستون فقرات هستند. اگر ستون فقرات پاره شود و دیسکها به ب بیرون بزنند، میتوانند اعصاب ستون فقرات مجاور را تحت فشار قرار دهند این به عنوان پارگی، فتق یا لغزش دیسک شناخته می شود.

پارگی دیسک باعث کمردرد شدید و گاهی اوقات درد شدید در پشت پاها می شود که به سیاتیک معروف است. معمولا ً علائم پارگی دیسک پس از چند هفته تا یک ماه خود به خود بهبود می یابد. اگر مشکل ماه ها ادامه داشت و مزمن شد، ممکن است در نهایت جراحی را در نظر بگیرید.

فهرست مطالب

علائم مربوطه چه می باشد

کمردرد شدید به خودی خود ممکن است نشانه پارگی دیسک باشد، اما همچنین می تواند ناشی از کشیدگی یا رگ به رگ شدن عضلات، تاندون ها و رباط ها باشد. با این حال، کمردرد همراه با درد تیراندازی در پشت یک یا هر دو پا (سیاتیک) معمولا ًبه فتق یا پارگی دیسک اشاره دارد.

علائم بارز سیاتیک عبارتند از:

درد شدید در پشت باسن و ساق پا (معمولا ً یک پا) سوزن سوزن شدن در بخشی از ساق یا در پا ضعف در پا

اگر دیسک شما پاره شده باشد، سیاتیک ممکن است زمانی که پاهایتان را صاف خم کنید یا وقتی مینشینید بدتر شود. دلیلش این است که این حرکات عصب سیاتیک را می کشد. همچنین ممکن است هنگام عطسه، سرفه یا نشستن روی توالت، درد شدیدی احساس کنید.

22

علل مربوطه

به طور معمول، دیسک های لاستیکی به ستون فقرات اجازه می دهند که خم شوند و نیروهای وارد بر ستون فقرات را هنگام چرخش، خم شدن یا بلند کردن، جذب کنند. با افزایش سن، دیسک ها شروع به فرسودگی می کنند. آنها ممکن است کمی صاف شوند یا مانند یک لاستیک کم باد شده به بیرون برآمده شوند. مواد ژلاتینی داخل دیسک شروع به خشک شدن و سفت شدن می کند و لایه های دیواره فیبری دیسک شروع به جدا شدن و ساییدگی می کند.

اگر دیسک آسیب دیده به اعصاب نخاعی نزدیک فشار بیاورد، آنها ملتهب می شوند. پارگی دیسک در ناحیه کمر معمولا ً ریشههای عصب سیاتیک را که در دو طرف دیسکها از ستون فقرات خارج میشوند، تحت تأثیر قرار میدهد. اعصاب سیاتیک از باسن، پائین پا و داخل پا عبور می کنند. به همین دلیل است که در آن مکان ها احساس درد، گزگز و بی حسی می کنید.

دیسک های ضعیف ممکن است در نتیجه فعالیت های روزمره و کار یا ورزش، تصادفات رانندگی یا زمین خوردن بیشتر مستعد پارگی شوند. اتصال پارگی دیسک به هر رویداد خاصی اغلب دشوار است زیرا ممکن است به عنوان بخشی از روند پیری دیسک رخ دهد.

پارگی دیسک کمر 2

تشخیص چگونه صورت میگیرد

پزشکان اغلب می توانند پارگی دیسک را بر اساس علائم، به ویژه سیاتیک، تشخیص دهند. این به این دلیل است که اعصاب فشرده نزدیک دیسکها بر نواحی مختلف باسن، پاها و پاها تأثیر میگذارند.

ممکن است تصور کنید که پزشک باید سی تی اسکن یا ام آر آی را برای

جستجوی دیسک آسیب دیده درخواست کند. با این حال، در بسیاری از موارد، یک معاینه کامل و پاسخ به سوالات دقیق در مورد علائم و سابقه مشکل برای تشخیص قابل اعتماد کافی است. در میانسالی، دیسکها اغلب در MRI غیرطبیعی به نظر میرسند اما باعث درد یا هیچ مشکل دیگری نمیشوند.

درمان چگونه است

کمردرد و سیاتیک مربوط به دیسک اغلب در عرض چند هفته به خودی خود بهبود می یابند، هرچند در برخی موارد ممکن است طولانی تر شود. برای درد جدید دیسک یا تشدید بیماری موجود، دستورالعملهای درمانی فعلی توصیه میکنند ابتدا از مراحل خودمراقبتی برای تسکین علائم استفاده کنید و منتظر بمانید تا کمرتان بهبود یابد. مراقبت استاندارد “محافظه کارانه” شامل موارد زیر است:

استفاده از کمپرس آب یخ و آب گرم

استفاده از بسته های سرد روی ناحیه دردناک زمانی که برای اولین بار احساس درد می کنید می تواند به بی حس شدن اعصاب و کاهش ناراحتی شما کمک کند. پدهای حرارتی و حمامهای داغ بعدا ً میتوانند گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر را کاهش دهند تا بتوانید آزادانهتر حرکت کنید. درباره درمان درد با سرما و گرما بیشتر بدانید.

استفاده از مسکن ها

مسکن های بدون نسخه (OTC) می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDS)، مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین)

ناپروکسن (Aleve)

استامینوفن (تیلنول) آسپرین

دوز توصیه شده را مصرف کنید. استفاده زیاد یا طولانی مدت، به ویژه NSAID ها، می تواند باعث آسیب به معده و خونریزی شود.

اگر مسکنهای OTC و سایر درمانهای خانگی کمکی نکردند، پزشک ممکن است شلکنندههای عضلانی را تجویز کند.

انجام فعالیت بیشتر

استراحت طولانی مدت در رختخواب برای کمردرد توصیه نمی شود، هر چند که چند ساعت آن را به راحتی انجام دهید. در غیر این صورت سعی کنید در طول روز کمی پیاده روی کنید و تا حد امکان به فعالیت های عادی روزانه خود ادامه دهید، حتی اگر کمی درد داشته باشید.

ورزش

هنگامی که درد شما شروع به فروکش کرد، ورزش و حرکات کششی ملایم می تواند به شما کمک کند به فعالیت های عادی از جمله کار بازگردید. اما حتما ً دستورالعملهایی را از پزشک خود دریافت کنید یا به فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا تمرینات و حرکات کششی ایمن برای کمردرد را به شما نشان دهد.

مراقبت های تکمیلی

استفاده از روش های کایرو پرکتیک ماساژ و طب سوزنی ممکن است به تسکین درد و ناراحتی در زمانی که کمر شما در حال بهبود است کمک کند. اطمینان حاصل کنید که شخصی که این خدمات را ارائه می دهد یک متخصص دارای مجوز باشد. به آنها در مورد پارگی دیسک خود بگویید تا بتوانند به درستی وضعیت شما را درمان کنند.

فهمیدن دیسک کمر1

چه زمانی باید به جراحی فکر کرد

اگر درد و سیاتیک به مدت سه ماه یا بیشتر ادامه داشته باشد، مزمن تلقی می شود و ممکن است به سطح بالاتری از مراقبت نیاز داشته باشد. بسیاری از افراد در این مرحله به فکر جراحی می افتند.

تزریق استروئیدهای ضد التهابی در ناحیه نزدیک عصب ملتهب و پارگی دیسک ممکن است به تاخیر در جراحی کمک کند، اما راه حل طولانی مدتی نیست. تزریق می تواند تا چند ماه تسکین دهد، اما تسکین آن از بین می رود. محدودیت هایی در مورد تعداد تزریقی که می توانید در یک سال مشخص انجام دهید وجود دارد.

تصمیم گیری برای پیشبرد جراحی یک تصمیم فردی است. پزشک شما باید تمام جوانب مثبت و منفی را توضیح دهد تا بتوانید تصمیمی آگاهانه و متناسب با سبک زندگی خود بگیرید.

رایج ترین جراحی دیسککتومی نام دارد. تکنیک های جراحی متفاوت است، اما دیسککتومی بخشی از دیسک پاره شده را برمی دارد تا دیگر روی ریشه های عصبی نخاعی فشار نیاورد. در بسیاری از موارد می توان آن را به صورت سرپایی انجام داد.

عمل جراحی دیسک تضمینی برای اثربخشی نیست و ممکن است درد بدتر شود. ممکن است دیسک بعدا ً دوباره پاره شود یا دیسک دیگری از کار بیفتد.

بهبودچگونه انجام می شود

اکثر دردهای دیسک به طور قابل توجهی در عرض یک ماه بهبود می یابند. انتظار بهبود تدریجی پس از مرحله اولیه و حاد بلافاصله پس از شعله ور شدن آن را داشته باشید.

در آینده، ورزش می تواند به جلوگیری از تشدید درد دیسک در آینده کمک کند. ورزش های سنتی و همچنین یوگا و تای چی می توانند به تقویت و تقویت عضلات مرکزی که از ستون فقرات شما حمایت می کنند کمک کنند. توجه داشته باشید که با هیچ نوع تمرینی زیاده روی نکنید زیرا ممکن است باعث ایجاد کمردرد جدید شود.

ساییدگی و پارگی دیسک به مرور زمان بدتر می شود، بنابراین باید برای شعله ور شدن گاه به گاه آماده باشید. بهترین راه حل شما حفظ سلامت کمرتان است. شما می توانید این کار را انجام دهید:

ورزش منظم حفظ وزن بدن اجتناب از فعالیت هایی که باعث کمردرد می شوند

کلام آخر :

پارگی دیسک ها با افزایش سن و از بین رفتن دیسک های ستون فقرات به طور فزاینده ای رایج می شود. ممکن است نتوان از پارگی دیسک جلوگیری کرد، اما ورزش منظم برای تقویت کمر می تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید
دسته‌ها
مقالات

جراحی دیسک کمر با لیزر چه مزایا و معایبی دارد؟

جراحی دیسک کمر یکی از جراحی‌های با ریسک و خطرناک ستون فقرات محسوب به شمار می‌آید. به همین منظور متخصصان و جراحان ستون فقرات تلاش می‌کنند اگر نیاز به عمل ضروری وجود نداشته باشد با روش‌های غیر جراحی مانند دارو درمانی، فیزیوتراپی، لیزر درمانی ودیسک کمر خود را درمان کنند .

اما در بعضی مواقع ممکن است هیچ درمانی بر روی شخصی که دیسک و یا ستون فقراتش آسیب دیده جواب ندهد و ناچارا مجبور به جراحی دیسک کمر با لیزر می‌شوند .بیشتر جراحی‌ها یک سری عوارض عمومی به‌همراه دارند مثل احساس درد محل جراحی، عوارض داروهای بیهوشی، عفونت زخم وکه این عوارض کاملا طبیعی می‌باشد.

اگر مشکلاتی که بر اثر آسیب به ستون فقرات برای فرد به وجود می‌آید با درمان‌های غیرجراحی جواب نداد؛ باید ریسک و عوارض احتمالی بعد عمل جراحی را به جان خرید و عمل جراحی خود را انجام دهید. اما دقت داشته باشید که جراحی دیسک کمر با لیزر یک سری مزایا و معایب می‌تواند به همراه داشته باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

فهرست مطالب

جراحی دیسک کمر با لیزر چیست؟

جراحی ستون فقرات با لیزر نسبت به جراحی سنتی کمر تهاجمی کمتری دارد. می توان آن را به عنوان یک روش سرپایی با آرام کردن بیمار با برش‌های کوچکی به طول کمتر از یک اینچی برای دسترسی به ساختار ستون فقرات انجام داد.

  • با توجه به ماهیت آن به عنوان یک روش کم تهاجمی می‌باشد و  نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
  • هنگام عمل هیچ خونریزی یا زخمی را به دنبال ندارد.
  • همچنین سطح عوارض و درد بعد از عمل را کاهش می‌دهد.
  • این عوامل به تضمین زمان بهبودی سریع‌تر بیماران کمک می‌کنند، زیرا دوره لازم برای توانبخشی به طور قابل توجهی کوتاه‌تر از جراحی‌های دیگر می‌باشد.
درمان دیسک کمر

مزایای جراحی دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر با توجه ماهیت کم تهاجمی بودن نیازی به بیهوشی عمومی نمی‌باشد. این عمل بیمار می‌تواند با استفاده از داروهای خواب آور یا بی‌حسی موضعی به خواب رود و عمل جراحی صورت نیز بگیرد. این خود یک مزیت خوبی در مقایسه با جراحی باز کمر به شمار می‌آید.

از آنجایی که خود روش جراحی با لیزر در شاخه درمان غیرتهاجمی می‌باشد مزیت‌های فراوانی برای شما به‌همراه دارد می‌آورد، که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • غیرتهاجمی
  • درد خفیف
  • نداشتن جای زخم جراحی
  • بدون نیاز به عمل باز
  • سریع بودن زمان انجام جراحی
  • دوره نقاهت کوتاه مدت
  • عدم آسیب‌دیدگی به بافت نرم در اطراف ستون فقرات
  • عدم آسیب‌دیدگی به استخوان‌های ستون فقرات
  • کاهش عوارض احتمالی ناشی از جراحی مثل بیهوشی و

از مزایای دیگر این عمل به این شکل است که بیمار می‌تواند تنها بعد از چند ساعت از بیمارستان مرخص شود. چرا که در این مدل جراحی از چاقوی جراحی باز استفاده نمی‌شود، بلکه با یک سوزن ریز به داخل فضای دیسک تزریق می‌شود.

فهمیدن دیسک کمر 3

معایب جراحی دیسک کمر با لیزر

  • اکثر روش‌های درمانی دیسک کمر نیز عوارضی به دنبال دارد اما عوارض جراحی دیسک کمر با لیزر نسبت به سایر روش‌ها بسیار کمتر است. برخی از این معایب را برای شما آورده‌ایم:

    • برای درمان برخی آسیب‌دیدگی‌های ستون فقرات مثل تنگی کانال نخاعی توصیه نمی‌شود.
    • برای درمان دیسک کمر شدید، روش جراحی‌های سنتی بهتر است.
    • ممکن است به بافت‌های سالم آسیب برساند.
    • به علت انرژی فراوان لیزر ممکن است به اعصاب اطراف استخوان و غضروف صدمه ببیند.

    اگر فتق دیسک در قسمت پایین کمر خود داشته باشید، باعث ایجاد علائم می شود و ممکن است به این جراحی نیاز داشته باشید. علائم ممکن است شامل ضعف، درد یا گز گز شدن در ناحیه پشت و در یکی از پاهای شما باشد. 

    اگر درمان‌های دیگری را امتحان کرده‌اید، اما هنوز علائم شدیدی دارید، ممکن است پزشک شما جراحی را توصیه کند. درمان های دیگری که باید ابتدا امتحان کنید شامل فیزیوتراپی و داروهای ضد التهابی است.

    با پزشک متخصص خود در مورد خطرات و مزایای جراحی دیسک کمر با لیزر در مقایسه با جراحی باز صحبت کنید. جراحی با لیزر منجر به درد کمتر و بهبودی سریع‌تر می‌شود. اما دقت داشته باشید همه مراکز جراحی نمی‌توانند از این روش استفاده کنند. با پزشک خود مشورت کنید که آیا به جراحی نیاز است یا خیر.

    به یاد داشته باشید، جراحی باز دیسک کمر فقط زمانی استفاده می‌شود که روش‌های غیر جراحی در تسکین آن جواب ندهد که البته بسیار نادر است و معمولا با درمان‌های دیگر موثر خواهد بود. مگر در شرایطی دیسک کمر علائم شدید به‌همراه داشته باشد و در چنین موقعیتی می‌تواند منجر به علائم جدید خطرناک و حتی کشنده شود.

مغز و اعصاب32

مراقبت های بعد از عمل لیزر دیسک کمر

بعد از جراحی دیسک کمر با لیزر، فقط کافی است پانسمان کوچکی روی موضع گذاشته شود و به راحتی می‌توانید از جای خود بلند شوید. بیمار قادر خواهد بود بعد از پایان عمل (1 ساعت)، می‌تواند به زندگی روزمره خود بازگردد.

بیمار نیازی به استراحت طولانی مدت ندارد و بعد از یک هفته می‌تواند فعالیتهای کاری خود را آغاز کند. توجه داشته باشید بعد از جراحی سعی کنید اجسام خیلی سنگین را بلند نکنید. در حین بلند کردن چیزی، قدرت خود را بیشتر روی پاها متمرکز کنید.

آیا جراحی دیسک کمر با لیزر خطرناک است؟

جراحی با لیزر یکی از رایج‌ترین عمل‌های ستون فقرات برای تسکین دیسک کمر است. خطر آسیب رساندن به اعصاب یا بافت با لیزر بیشتر است و مهمتر از همه، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد جراحی لیزری ستون فقرات برتر از روش‌های دیگر جراحی است. اما به مراتب نسبت به جراحی باز ریسک و عوارض کمتری به‌همراه دارد.

کلام آخر باب جراحی دیسک کمر با لیزر:

درمان دیسک کمر با لیزر در فیزیوتراپی سال‌ها است که مورد توجه قرار می‌گیرد و می‌توانید دیسک کمر را در کمترین زمان و عوارضی درمان کرد. انجام جراحی دیسک کمر با لیزر به طور کامل درد بیمار را از بین می‌برد اما در بعضی از افراد ممکن است تا یک ماه بعد خوب شود. اگر پس از یک ماه درد از بین نرفت، پیشنهاد می‌شود به پزشک متخصص خود مراجعه کرده و ممکن است تحت عمل جراحی باز قرار بگیرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ میتوانید آن را به اشتراک بگذارید