جراحی دیسک گردن درزمانی که این دیسک غضروف مانند، ترک برداشته یا دچار پارگی شده به‌عنوان آخرین راه درمانی پیشنهاد می‌شود. در صورت صدمه دیدن دیسک مایع ژلاتینی که حدفاصل بین مهره‌های گردن را پر نموده از جای خود خارج‌شده و به نخاع فشار دردناکی را وارد می‌سازد. با توجه به عدم ترمیم‌پذیری این عارضه جراحی دیسک گردن در بسیاری موارد تنها راه درمانی ممکن است.

Inhaltsverzeichnis

راه‌های تشخیصی دیسک گردن

برای آنکه بتوان به تشخیص صحیحی از دیسک گردن رسید، پزشکان روش‌های مختلفی را در پیش می‌گیرند تا نظر قطعی خود را مبنی بر جراحی دیسک گردن اعلام نمایند.

  1. راه اول: معاینه فیزیکی

در این فرآیند به معاینه گردن، بازوها و اندام‌های تحتانی بیمار می‌پردازند. با این رویکرد پزشک به تشخیص میزان انعطاف مفاصل، دامنه حرکتی آنها و درصد درگیری نخاع و فرسودگی دیسک می‌رسد.

2.راه دوم: پر نمودن نمودارهای تشخیصی

در مرحله بعد از بیمار خواسته می‌شود تا در کنار تشریح بیماری و میزان و مکان درد به پر نمودن نمودارهای تنظیم‌شده برای این منظور بپردازد. بدین طریق در کشف محل بروز علائم، پزشک به معیارهای دقیق‌تری دست می‌یابد.

3.راه سوم: انجام اشعه ایکس، ام آر آی، سی‌تی‌اسکن

تمامی این پروسه‌های ارزیابی و سنجش در نشان دادن مقدار فضای دیسک در بین مهره، ساختمان ستون مهره‌ها، حالت فعلی دیسک و … توانمند هستند. ازاین‌رو یکی از مراحل مهم در تشخیص‌های جراحی دیسک گردن به شمار می‌روند.

دیسک گردن2

انواع درمان‌های فیزیکی به‌ منظور بهبودی دیسک گردن

در گام نخست ابتدا پزشک به سراغ دارودرمانی رفته و سعی می‌کند، دیسک آسیب‌دیده را بدین طریق مداوا نماید. ولی در صورت بی‌نتیجه بودن این فرآیند در ادامه انواع درمان‌های دیگر مانند فیزیوتراپی، اولتراسوند، طب سوزنی، تزریق ریشه عصب اپیدورال، پیلاتس، گردنبند طبی و … را به کار می‌بندد. اگر در طی یک دوره 6 ـ 8 هفتگی سلامتی برای فرد حاصل نشد، به سراغ اثربخش‌ترین روش درمانی یعنی جراحی دیسک گردن می‌رود.

آشنایی با انواع مختلف جراحی دیسک گردن

جراحی دیسک گردن به یک روش واحد انجام‌نشده و برحسب شرایط بیمار دارای گونه‌های مختلفی است. جراحی دیسک گردن از جلو، جراحی دیسک گردن از پشت، جراحی دیسک گردن هم‌زمان (360 درجه) و جراحی دیسک گردن لیزر از انواع مختلف جراحی‌های موجود برای دیسک گردن هستند.

دیسک گردن 4

جراحی دیسک گردن از جلو

در این روش ابتدا جراح به کمک دستگاه رادیوگرافی محل دقیق ضایعه را مشخص نموده و سپس از قسمت جلوی گردن با کنار زدن عضلات و عروق به دیسک دست می‌یابد. سپس به کمک ابزارهای جراحی مایع مفصلی خارج‌شده را تخلیه و استخوان‌های ایجادکننده فشار عصبی را آزاد می‌سازد.

جراحی دیسک گردن از پشت

در جراحی از پشت پس از ایجاد برش عضلات و استخوان‌ها روی نخاع به کناری زده‌شده و به تخلیه مایع غضروفی نشت کرده می‌پردازند. در صورت پارگی دیسک نیز پزشک چندین فرآیند را برحسب صلاح‌دید خود به‌منظور ترمیم عارضه انجام می‌دهد. جایگزینی دیسک مصنوعی، انجام فیوژن، کارگزاری پیچ و مهره یا پیوند زدن استخوان همگی از راه‌های پیشنهادی هستند.

جراحی دیسک گردن 360 درجه

در شرایطی که دیسک گردن دچار تنگی بسیار شدید شده یا فشار مضاعفی به نخاع یا ریشه‌های عصبی وارد می‌گردد، درنتیجه شرایط بیمار را بحرانی و حاد می‌نماید از جراحی دیسک گردن به روش 360 درجه استفاده می‌کنند. در این روش جراح به‌صورت هم‌زمان از قسمت پشت و جلوی گردن عمل را انجام داده تا به‌سرعت خطر ایجادشده را مرتفع سازد.

جراحی دیسک گردن لیزری

در جراحی دیسک گردن به روش لیزری فقط نیاز است تا یک برش کوچک جهت ورود فیبر نوری به داخل دیسک ایجاد شود. با تابش لیزر توسط فیبر نوری به داخل دیسک مواد ژلاتینی تبخیر و عمل بازگردانی مایع مفصلی به داخل دیسک به‌صورت خودکار انجام می‌شود. عدم ایجاد برش با چاقوی جراحی، بهبودی سریع‌تر و عدم نیاز به دیسک مصنوعی از مزایای این جراحی است.

دیسک گردن6

افراد نیازمند به جراحی دیسک گردن

با توجه به اینکه جراحی‌های جایگزین در اولویت هستند، اما اگر به پوکی استخوان، عفونت، التهاب، بیماری‌های مفاصل، آلرژی به آلیاژی‌های فولادی دچار باشید، مسلماً تنها راه درمانی برای شما انجام جراحی دیسک گردن است.

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک گردن

ادعا می‌شود، جراحی دیسک گردن چندان ممنوعیتی برای بیماران ایجاد نکرده و آنها به‌سرعت بعد از 1 تا 2 روز از بیمارستان مرخص می‌شوند و محدودیتی برای انجام کارهای روزانه ندارند. باوجودآن بهتر است، بعد از عمل این موارد را رعایت نمایید:

  • ممانعت از خیس نمودن بخیه‌ها در روزهای ابتدایی به‌منظور جلوگیری از عفونت
  • رعایت خوابیدن، نشستن و بلند شدن مناسب
  • پاک نمودن زخم با گاز استریل و بتادن
  • مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای تجویزی پزشک
  • استفاده از گردنبندهای طبی
  • و … .
دیسک گردن 3

کلام آخر باب جراحی دیسک گردن:

به خاطر داشته باشید به شایعه‌های مربوط به جراحی دیسک گردن مبنی بر خطرزا بودن این عمل توجه نکرده و به‌محض احساس درد و ناراحتی در مهره گردن یا بی‌حسی در دست حتماً به پزشک مراجعه نمایید. دیسک گردن هرچه زودتر تشخیص و جراحی شود، امکان بهبودی سریع‌تر حاصل می‌شود. اغلب نگرانی بابت این جراحی بی‌پایه و اساس بوده، زیرا تمامی بیماران پس از معالجه مراتب بالای رضایت خود را اعلام نموده‌اند.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

War dieser Artikel hilfreich für Sie? Sie können es teilen

Ein Archiv von Gehirn- und Nervenmaterial, Trainings und…