سوال خود را پیدا نکردید ؟ روی « اینجا » کلیک کنید تا به صورت آنلاین سوال خود را از دکتر شمسا بپرسید.

آیا تنها راه درمان تنگی کانال نخاعی ،عمل جراحی است ؟

خیر ، تنها پنج درصد از بیماران با علایم تنگی کانال نخاعی تحت عمل جراحی قرار می گیرند و باقی بیماران با درمان های دارویی ، طب سوزنی ، فیزیوتراپی، ورزش و … سلامتی خود را بدست می اورند.

علایم تنگی کانال نخاعی گردن چیست؟

گزگز دست ها – سر شدن دست ها -سر درد – اختلال در ادرار و مدفوع – عدم توانایی کنترل حرکات دست و ضعف و ناتوانی در دست و پا و …

آیا PRP یک روش درمان قطعی است ؟

خیر ،PRP کردن هر نقطه از بدن مثل دیسک ، مفصل ها ، زانو و… همواره موقتی می باشد و ممکن است ۶ الی۱۲ ماه اثر داشته باشد و برای ادامه یافتن اثرات باید هد ۶ الی ۱۲ ماه تکرار شود. 

راه های درمانی بیمارانی که تنگی کانال خفیف دارند ، چیست؟

استفاده از مسکن ها مثل ژلوفن – پروفن و … – فیزیوتراپی – استفاده از کمپرس آب سردو گرم – طب سوزنی – ورزش و…

به این بیماران توصیه می شود که شب ها به حالت به پهلو ( جنینی ) بخوابند و از دراز کشیدن طاق باز بپرهیزند.

جراحی دیسک کمر بسته چیست؟

جراحی دیسک کمر به طریقه بسته یعنی جراحی که از چاقو استفاده نمی شود و برشی داده نمی شود. بلکه سوراخی در داخل پوست ایجاد می شود که از طریق آن سوزن یا آندوسکوپ وارد فضای دیسکی میشود بنابراین جراحی بسته کمر دو نوع است : یک نوع جراحی لیزری کمر و نوع دیگر جراحی آندوسکوپی دیسک کمر می باشد.

جراحی دیسک کمر باز چیست؟

جراحی دیسک کمر باز،  جراحی است  که در آن از چاقو استفاده می‌شود و یک شکاف در پشت بیمار داده می‌شود. سپس عضله ها به کناری زده می‌شود و قسمتی از استخوان ستون مهره ها که لامینا نامیده می‌شود برداشته می‌شود و ریشه عصبی به کناری کشیده می شود و از پشت ریشه عصبی دیسک خارج می‌شود این جراحی معمولاً با کمک میکروسکوپ انجام می‌شود.

علل بروز دیسک کمر چیست؟

بیرون زدگی دیسک می تواند هنگام بلند کردن غیر صحیح اجسام سنگین و یا حتی چرخش ناگهانی ستون فقرات اتفاق بیفتد. چاقی و اضافه وزن، بالا رفتن سن و یا ابتلا به بیماری هایی که با تخریب استخوان ها همراه هستند، در بروز این اختلال دخیل می باشند.

علائم دیسک کمر چیست؟

بیرون زدگی دیسک، معمولا منجر به بروز درد و ناراحتی نخواهد شد. اما در صورتی که به اعصاب قسمت انتهایی پشت فشار وارد کند، علائمی از درد در پشت بدن و یا پاها ظاهر خواهد شد. بیرون زدگی دیسک گردن می تواند با درد در شانه ها، گردن و بازوها همراه باشد. علاوه بر درد، بی حسی و ضعف می تواند از دیگر علائم بیرون زدگی دیسک باشد.

 

دیسک گردن چیست؟

بین مهره‌های گردنی که هفت عدد هستند ماده ژلاتینی وجود دارد که دیسک گردن نامیده میشود. دیسک مانند بالشتی است که باعث میشود حرکت مهره‌ها روی هم به نرمی انجام شود و فشار جمجمه را روی مهره‌ها توزیع میکند. در واقع دیسک نیز نوعی مفصل است مثل سایر مفاصل بدن اما با ساختاری منحصر به فرد که برای قرارگیری مهره‌ها روی هم طراحی شده. در طول ستون فقرات، درست در پشت دیسکها کانالی وجود دارد که نخاع از داخل آب عبور میکند.

چرا بیرون زدگی دیسک گردن مهم بوده و میتواند خطرناک باشد؟

از نخاع داخل ستون فقرات گردنی تعداد زیادی عصب خارج میشوند که بعد از اتصالات پیچیده وارد شانه، کتف و دستها میگردند. این عصبها مسئول حس و حرکت در این قسمتهای بدن هستند. از سوی دیگر، نخاع در قسمت گردن حاوی الیاف عصبی است که به سمت پایین امتداد یافته و سبب برقراری حس و حرکت و کنترل ادرار و مدفوع در قسمتهای پایین تنه میشوند. به این دلیل دیسکهای گردنی که درست در مجاورت نخاع و عصبهای آن قرار دارند اهمیت بسیار زیادی داشته و بیرون زدن این دیسکها ممکن است باعث آسیب جدی نخاع و عصبهای آن شوند.

شایعترین علائم بیرون زدگی دیسک گردن چیست؟

بسیاری از بیماریهای گردن از یک اسپاسم ساده تا دیسک و تنگی کانال ممکن است با درد خود گردن در یک سمت یا هر دوسمت همراه باشند و جالب اینکه گاهی این درد به پشت سر منتقل میشود و بیمار بیشتر از سردرد شکایت دارد تا درد گردن. اما اصولا علامت اصلی بیرون زدگی دیسک گردن، درد تیرکشنده از گردن به یک یا هر دو دست است. بسته به اینکه کدامیک از دیسکها بیرون زده باشند مسیر درد در دستها متفاوت خواهد بود. این درد ممکن است فقط به کتف انتشار یابد (در مورد دیسکهای بالای گردن) یا به بازو، ساعد و هر کدام از انگشتان (در مورد دیسکهای میانی و پایین گردن). علامت شایع همراه این درد، گزگز یا سوزن سوزن شدن یا سوزش پوست دست است که گاهی به صورت معکوس احساس میشود یعنی بی حسی.
علامت مهم دیگری وجود دارد که نشانه فشار زیاد و جدی روی عصب دست بوده و توجه بیشتری را می‌طلبد: ضعف در عضلات دست. در این صورت هر کدام از حرکات دستها ممکن است ضعیف شوند، حرکت شانه، بازو، ساعد و یا انگشتان؛ که با گذر زمان حتی منجر به کوچک شدن و تحلیل رفتن عضله میگردد. این اتفاق امری مهم است چراکه گاهی عدم توجه یا تاخیر در درمان منجر به دائمی شدن این ضعف و کوچکی عضله میشود.